Workshop: Arbeidspotentieel aanboren

Werkzoekenden uit het buurland bereiken en voor mijn bedrijf winnen,  maar hoe? In september hebben de consultants van GrensWerk tijdens een workshop deze kwestie besproken met Nederlandse en Duitse werkgevers. Deze workshop vond plaats in  Gronau. Verschillen in de manier waarop sollicitanten worden benaderd, zijn besproken en uitgewerkt: Duitse werkgevers gebruiken het XING-carrièreportaal naast de traditionele media, zoals dagbladen en vakbladen, om zich tot geschikte geïnteresseerden te richten. In Nederland is LinkedIn belangrijker in de zoektocht naar kandidaten.

"In dit verband is het belangrijk om relevante media uit het buurland te gebruiken om geschikte kandidaten te bereiken", zegt GrensWerk-consultant Christian Heinzel. "Nederlandse werkgevers hebben andere informatie en documenten nodig van hun sollicitanten dan Duitse bedrijven" voegt zijn collega Ben Kwast toe. Zo spelen bijvoorbeeld competenties een veel belangrijkere rol in Nederland dan in Duitsland. Daar is het veel meer "formeel", een goede referentie is vaak de doorslaggevende factor in Duitsland. Alexandra Koch van Training & Vertaling in Enschede wees op de culturele eigenaardigheden en verschillen tussen de twee landen. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het benaderen van kandidaten.

Anderzijds was er brede overeenstemming over de vraag wat Duitse en Nederlandse werkzoekenden waarderen aan een werkgever: een goede werksfeer, flexibiliteit, opleidingsmogelijkheden en een goed imago.