Virtual: Söbbeke en GrensWerk

Vraag en aanbod bij elkaar brengen. Ja, natuurlijk - maar hoe bereik ik kandidaten uit Nederland überhaupt?

Een vacature-advertentie in dagbladen of reclametijdschriften bereikt slechts zelden geïnteresseerde partijen - zowel in Nederland als in Duitsland. Met dit in het achterhoofd ontwikkelden Michael Paskert van GrensWerk Gronau, Ben Kwast en Joost Hekkelmann van UWV, samen met een Nederlands productiebedrijf, een virtual reality project. In dit virtual reality project kunnen bedrijven zich voorstellen aan potentiële kandidaten.

Eind augustus zijn er opnames geweest  bij Söbbeke Pauls Biomolkerei voor de productie van een VR-film. Het contact met het bedrijf en de wens om samen nieuwe wegen te verkennen was er al geruime tijd. Na een intensieve voorbereiding en selectie van gesprekspartners, werden drie virtuele films over de werkplekken en een imagofilm geproduceerd.

Op de vestigingen in Epe en Holtwick presenteerde Söbbeke de werkomstandigheden. Vooral de populaire beroepen als laborant en zuivelspecialist kwamen aan bod. De films geven geïnteresseerde sollicitanten een direct inzicht in het bedrijf. Maar ook individuele ontwikkeling en het  verdienpotentieel komen in de film aan bod.

De filmproductie heeft in totaal vijf uur geduurd. De films zullen aan beide zijden van de grens worden getoond. GrensWerk en het UWV tonen de films voor professionele doeleinden op beurzen of in opleidingscentra in Nederland.

Klik hier voor de bedrijfsfilm van Söbbeke: https://sayyeah.wistia.com/medias/8a7x6xczlo