GrensWerk presenteert Virtual Reality project

Een potentiële werkgever leren kennen vanaf de bank? Met het nieuwe virtual reality project bij GrensWerk zal dit binnenkort mogelijk zijn. Het is de bedoeling om films in VR-formaat te maken waarmee bedrijven zich aan potentiële aanvragers/sollicitanten kunnen voorstellen: Hoe zijn de werkomstandigheden? Hoe werkt de productie of hoe wordt de betreffende dienst geleverd? Daarnaast kunnen bijzondere kenmerken van de eigen branche en het eigen bedrijf en de medewerkers worden gepresenteerd.

Door deze films te produceren en te gebruiken, krijgen bedrijven en instellingen de mogelijkheid om hun activiteiten in het buurland "virtuel real" te maken op zeer verschillende locaties aan de andere kant van de grens", zegt GrensWerk consultant Michael Paskert. Het idee voor het VR-project is ontstaan uit de jarenlange samenwerking tussen het arbeidsbureau Coesfeld en GrensWerk met Söbbeke Pauls Biomolkerei uit Epe. Het bureau plaatst regelmatig met succes medewerkers en stagiaires bij het bedrijf. Sinds de "European JodDay“ in oktober 2018", georganiseerd door GrensWerk in Hengelo, heeft Söbbekke zich steeds meer gericht op Nederlandse werknemers - en ook al enkelen in dienst genomen.

Begin 2019 presenteerden de GrensWerk-consultants  het idee van het virtuele bedrijfsportret aan Söbbeke. "Met de VR-films combineren we innovaties in het zoeken naar werknemers met employer branding", zegt Michael Paskert. Het scenario voor de Söbbeke-film is al beschikbaar en de uitvoering begint in mei. Daarnaast zijn er al andere contacten met bedrijven uit de media-, IT- en energiesector die geïnteresseerd zijn in het project. GrensWerk-consultant Ben Kwast benadrukt in dit verband de "grenzeloze en ongecompliceerde" samenwerking tussen GrensWerk, de Arbeitsagentur en het Werkplein Twente.

Wilt u van uw bedrijf een virtuele ervaring maken? Uw contactpersonen bij GrensWerk zijn Ben Kwast en Michael Paskert.

Contact:

Mail: coesfeld.grenswerk@arbeitsagentur.de

Telefoon: 0049 2562 933 429